Ateliere de scriere creativă și desen

scriere 2.jpgDacă te pasionează poveștile – scrise sau desenate – atunci poate vrei să te joci împreună cu alți copii talentați la cursurile organizate de Academia Motanov toamna asta. Ambele încep pe 26 și au întâlniri în weekenduri.

Atelierul de scriere creativă coordonat de scriitoarea și jurnalista Adina Rosetti vrea să vă trezească pofta pentru citit și să vă familiarizeze cu genurile și stilurile scrierii și cu felul în care se construiește o poveste. În primele 5 ședințe, veți învăța ce înseamnă un blog/jurnal/eseu (ego-ficțiune, stil personal), un reportaj/interviu (jurnalism, documentare), un poem (jocuri poetice – exquisite corpse, colaj de cuvinte), un scurt scenariu (scrierea pentru film, dialog), un antrenament de imaginație (scrisul pornind de la o imagine, de la cuvinte inventate, etc). În ultimele 5 ședințe va fi vorba despre cum gândim o poveste (inspirație, personaje, narator, intrigă, dialog și descriere, timp, spațiu, acțiune).

Atelierul de desen e conturat de Diana Necșulescu și se concentrează pe desenul de personaj pornind de la forme simple. În ambele ateliere jocul și experimentul contează mult, iar antrenoarele se adaptează la ritmul grupei.

Dacă vreți să vă înscrieți la atelierul de desen sau la cel de scriere creativă pentru copii, aveți timp până pe 20 septembrie.

Detalii:
SCRIERE CREATIVĂ (10-16 ani): http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa/
DESEN (7-12 ani): http://www.motanov.ro/portfolio/atelierdesen/