Seria Copilăria marilor compozitori la Odeon

Recomandare de Adina Rosetti

Mami, punem şi noi nişte Mozart? Sau hai mai bine un concert brandenburgic? Al cui era ăsta? Aha, Bach. Nu, hai mai bine o nocturnă de Chopin, că e mai de liniştire.

Jur solemn că acest dialog a avut loc pe bune la mine acasă, cu cei doi copii ai mei, după ce am fost la o serie de spectacole la Teatrul Odeon, dedicate copilăriei marilor compozitori. Se dau doi şoricei poznaşi (Rică şi Sică), o pisică buclucaşă şi maaare iubitoare de muzică (Lola), un bunic-şoricel sfătos şi plin de amintiri (Sol) şi nişte păpuşi în mărime naturală întruchipându-i pe marii compozitori la vârsta copilăriei. Povestea spune că cei doi şoricei au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin…Şi au adus de acolo o mulţime de poveşti despre muzică şi despre aceşti copii-minune care ne-au lăsat capodopere muzicale. Iar când treaba devine mai complicată şi şoriceii (dar şi copiii) au nevoie de cineva care să le explice ce-i aia o mazurcă, ce înseamnă o fugă şi care-i treaba cu contrapunctul, atunci intră în scenă Raluca şi Monica şi exemplică toate aceste noţiuni abstracte la pian şi vioară. Ajunge să mergi la un singur spectacol şi cu siguranţă vei vrea să le vezi pe toate!

Copilăria marilor muzicieni” este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani. Următoul spectacol va fi Copilăria lui Chopin (8 mai). Bilete pe www.teatrul-odeon.ro