GENIUS ”Cele mai revoluționare invenții
din toate timpurile”

Recomandare de Victoria Pătraşcu

g.jpgCine nu ar vrea să fie genial sau – hai, fie – măcar un pic deosebit ? Ce anume face ca un om să devină geniu? Să fie imaginația nesfârșită, inteligența nativă, munca, tenacitatea ? Nu-mi spuneți că nu v-ați gândit măcar o dată la asta.

Geniul - spunea un scriitor american celebru – este ”abilitatea de a pune în practică ceea ce ai minte”. Să fie așa de simplu ?

Cartea ”Genius – Cele mai revoluționare invenții din toate timpurile” poate să vă dea, sunt sigură, niște răspunsuri la toate aceste întrebări.

Cartea lui Deborah Kesper, tradusă acum și la Editura DPH, caută în cele cinci capitole ale sale – Pionierii, Comunicații, Tehnologie, Transport, Astronomie - să facă o călătorie în timp prin lumea inventivității umane. Pe cine veți întâlni în această călătorie ? Pe Arhimede care era atât de pasionat de munca lui încât își desena schițe pe corp, pe Leonardo da Vinci care voia să construiască un ornitopter, adică un strămoș al elicopterului din zilele noastre, pe Graham Bell fără de care nu ne-am fi bucurat de telefonul mobil din buzunar, pe Thomas Edison care a electrocutat un elefant doar ca să demonstreze că anumite tipuri de curent electric nu sunt sigure. Veți întâlni o lume minunată, fascinantă, a minților mereu iscoditoare, a oamenilor pentru care ceea ce exista pe lume nu era de ajuns.

Poveștile inventatorilor sunt antrenante, uneori pline de suspans, însoțite de ilustrații sau schițe. Veți găsi trucuri și lucruri pe care le puteți ”inventa” chiar voi spre deliciul și admirația prietenilor. Veți afla cum puteți să faceți o imagine să se miște, cum să scrieți un mesaj secret, cum să tipăriți cu un cartof, cum să faceți o roată de codificare. Toate acestea vă vor face să păreți un…geniu în rândul cunoscuților.

Puteţi cumpăra cartea de aici.