Tu, cine ești?

de Ariana Mocanu, ilustraţie de Silvia Olteanu

Te avertizez, îmi plac oamenii care se încăpățânează să vadă ceva bun în orice!

Tu, cine ești ? Eu sunt o persoană, cred că nu mă cunoști, dar noi ne intersectăm intr-un punct. Eu, tu și restul lumii ignorăm unele lucruri fără de care nu am putea trăi sau nu am putea zâmbi.

Trecem zilnic pe lăngă simboluri ale vieții care nu ne mai miră pentru că le considerăm așa de când lumea. Iarba e verde, e un lucru normal, dar cum ar fi să fie portocalie? Cerul să fie galben, iar soarele să fie albastru. În acest peisaj copacii ar deveni indigo. Ne-ar uimi această schimbare, dar în zeci, sute de ani ne-am obișnui. Hapciu! (scuze, tocmai am strănutat, mulțumesc, știu că ai vrut să zici „Sănătate!”, știu că ești un om bun).

O sa-ți mai spun ce cred. O căprioară e un animal. Sunt multe căprioare in lume, Aproape toți am văzut una. Dacă privești așa, eu zic că te înșeli. O căprioară, oricât de slăbită sau firavă ar fi, și-ar apăra puiul și ar face orice să îl protejeze. Ar face la fel ca o mamă, la fel ca un om cu sufletul mai prețios decât cristalul din care sunt făcuți pantofii Cenușăresei. Sunt multe căprioare, dar fiecare este unică, ele sunt ca noi chiar dacă nu ne dăm seama. Te-ai întrebat vreodată dacă o căprioară poate avea un vis?

Pun pariu că sunt multe persoane care ți-au zâmbit. Știai că fiecare zâmbet sincer primit ți-l colorează pe al tău cu cinci la sută? Poate că nu ții minte dacă l-ai primit, dar sigur ți-ai aduce aminte dacă nu l-ai fi primit.

Poate că nu ai observat, dar unii oameni se străduiesc mult să se abțină de la ceva care te-ar supăra pe tine. Eu, de exemplu, mă străduiesc să nu replic sau să nu mă enervez când primul impuls mă îndeamnă să fac asta. Mi-ar plăcea ca cineva să observe asta și cred că și tu te străduiesti să te abții de la ceva. Deci, te sfătuiesc să apreciezi când vezi acest progres la un om.

Când sunt pe bicicletă, virajele le iau după reguli. Cănd călătoresc pe drumul vieții, virajele le iau mereu după cum îmi indică inima. Astfel, n-am primit nici o amendă până acum, pentru ca inima mea știe perfect regulile de circulație pe drumul vieții. GPS-ul inimii tale ce directie iti indica?

ill.png

Uite încă un fapt pe care poate ca l-ai ignorat pana acum: unele lucruri mari depind doar de ceva foarte mic. De exemplu, la bicicleta mea s-a pierdut un ineluș de cauciuc care era peste un fel de cui ce face roata din față să rămână umflată. Fără el, bicicleta mea nu putea merge. Un exemplu bun e și omul. Fără inimă, tot ce ar rămâne ar fi nimic.

Dacă vrei să mă cunoști îți spun atât despre mine: sunt un om, dintr-un oraș, dintr-o țară, de pe un continent, de pe un Pământ. Sunt un om printre alte șapte miliarde, mai mult sau mai puțin, de oameni, exact ca și tine, cititorule.

Sper să ne vedem! Eu am ieșit să descopăr lumea, te aștept și pe tine!

Te avertizez, îmi plac oamenii care se încăpățânează să vadă ceva bun în orice!

ACEASTĂ POVESTIOARĂ NU ESTE UN PUNCT, ESTE O VIRGULĂ, URMEAZĂ-ȚI VIRAJELE INIMII TALE!