Explorează!
Cele mai periculoase călătorii din istorie

Recomandare de Victoria Pătraşcu

exploreaza-cele-mai-periculoase-calatorii-din-istorie.jpgTare mult mi-ar fi plăcut să am această carte când aveam vreo 8, 9, 10 ani. Să călătoresc printre rânduri alături de Cristofor Columb, Marco Polo, Edmund Hillary, Iuri Gagarin sau Jaques Yves Cousteau. Să mă bucur de hărți și trasee, de poze senzaționale, să străbat tot pământul, să colind toate oceanele, să urc pe cei mai înalți munți și să ajung chiar în spațiul cosmic.

”Explorează”, cartea apărută la Editura DPH, este o istorie a curajului, a îndrăznelii unor oameni de a se aventura în teritorii neștiute chiar dacă știau că pericole îngrozitoare îi așteaptă în călătoriile lor.

Veți afla de ce Scott a fost învins de Admunsen în întrecerea pentru cucerirea Polului Sud. Veți fi uimiți de o tânără englezoaică care, doar în rochie și înarmată cu o simplă umbrelă, vâslea singură în canoe și se lupta cu crocodilii prin Africa. Și asta într-o vreme în care femeile nu aveau voie nici măcar să meargă la școală. Veți rămâne muți de uimire atunci când veți citi despre pericolele înfruntate de exploratori: furtuni îngrozitoare, boli, urși grizzly înfometați, indieni războinici, foamete, triburi de canibali, viscole puternice sau călduri sufocante.

De ce au plecat acești oameni în necunoscut? De ce și-au părăsit căminele confortabile? Pentru a spune celorlalți ce se află dincolo de linia orizontului, pentru a demonsta că pământul e rotund, pentru a descrie păsări și plante de care nu auzise nimeni.

Cum și dacă au reușit? Veți afla doar dacă veți citi cartea.

Pot doar să vă spun ca cele șase capitole se citesc dintr-o suflare. Sunt scrise simplu, ca niște povești. Informația nu este plictisitoare și este minunat structurată. În plus, fiecare aventură povestită are și... un cadou. Secțiunea ”Cum să...” din care veți afla lucruri interesante și practice: cum să construiți un adăpost în junglă, cum să vă tratați de scorbut, cum să ciopliți o canoe, cum să supraviețuiți unei avalanșe.

Puteţi cumpăra cartea de aici.